profile
viewpoint
If you are wondering where the data of this site comes from, please visit https://api.github.com/users/SphenicPaul/events. GitMemory does not store any data, but only uses NGINX to cache data for a period of time. The idea behind GitMemory is simply to give users a better reading experience.

SphenicPaul/AzureDevOpsDsc 0

This module contains DSC resources for deployment and configuration of Azure DevOps and Azure DevOps Server.

SphenicPaul/DscResource.DocGenerator 0

Module for generation of DSC resource documentation

SphenicPaul/GitLeaks.Sample 0

Example 'GitLeaks' repository (used for testing)

SphenicPaul/OctopusDSC 0

A PowerShell DSC resource for installing Octopus Deploy & Tentacles

SphenicPaul/SqlServerDsc 0

This module contains DSC resources for deployment and configuration of Microsoft SQL Server.

issue commentmicrosoft/PowerToys

FancyZones zone settings change on startup

OK, a little more information to the above...

So, having just tried 3 restarts in a row - I've actually seen that FancyZones layouts are unassigned and the layouts of the screens are lost (initially invalidating my previous post/point).

However, I tried assigning the layouts again, and rather than restarting, I shut down, then turned back on. Having tried this 3 times, the FancyZone layouts are maintained as expected each time. I've only shut down the PC and booted up from it being off in the last few days which is possibly why I've not seen this behaviour/bug recently.

Would somebody else be able to test this behaviour? - I could have hit a relatively intermittent problem and hit the same outcome 3 times in a row (in both cases)... which to me seems little unlikely... or it might be a consistent way of having a repeatable/consistent way of repeating/triggering this unexpected behaviour.

xSvenHD

comment created time in 2 days

issue commentmicrosoft/PowerToys

FancyZones zone settings change on startup

Hi all,

Just as an update to this from my earlier post, I now nolonger seem to be seeing this problem on startup. I've now not seen this issue for 2 or 3 or so days now on restarts - FancyZones does seem to setup the screens/layouts correctly.

Note that the version of PowerToys is still v0.45 and Windows 10 is version 21H1 but possible recent changes that I can think of in the last 3 days:

  • Windows 10 updates (KB5005565 and KB890830)
  • Also, might be nothing, but not sure if something has changed around the startup of Windows applications in Windows (I've noticed the Spotify App behaviour is different on startup - it's nolonger starting as open/minimised on task bar) so might be something related to how items are run/triggered at startup (e.g. PowerToys and fancy zones not starting up properly?). Will try and have a further look but I'm not expecting to find/identify much.

Updated output: PowerToysReport_2021-09-19-08-26-57.zip

Cheers,

Paul

xSvenHD

comment created time in 2 days

issue commentmicrosoft/PowerToys

FancyZones zone settings change on startup

@xSvenHD @ghjkllasdf-fake @SphenicPaul thank you for providing detailed information. Could you please also attach a bug report? It can help us investigate the problem. Thanks!

No worries. See attached (pre and post restart).

PowerToysReport_2021-09-06-12-19-32.PreRestart.zip PowerToysReport_2021-09-06-12-22-15.PostRestart.zip

xSvenHD

comment created time in 14 days

issue commentmicrosoft/PowerToys

FancyZones zone settings change on startup

I've a similar issue/problem since the latest update (v0.45.0).

I've a dual monitor setup - both directly from PC (not via a hub) - and FanzyZones is defaulting to a 'Priority Grid' layout on both monitors (rather than custom layouts I have setup for each monitor).

The FancyZone shortcut ( Win + Shift + ' ) does allow this to be updated relatively quickly, but it's a frustrating change to make every restart.

xSvenHD

comment created time in 15 days